Korma met kip en mango

 

Korma is door de kokosmelk lekker mild van smaak. Perfect als je niet van pittig eten houdt! Voor deze korma gebruiken wij kipfilet en mango, een bijzonder lekkere combinatie.

INGREDIËNTEN

  • 300 gr kipfilet

  • 2 rode uien

  • 250 gr peulen

  • 150 gr kikkererwten (blik, uitgelekt)

  • 10 gr koriander

 

EN VAN FAIRTRADE ORIGINAL:

1 pakje Korma kruidenpasta

270 ml kokosmelk

400 gr pandanrijst

150 gr mango

1 el kokosolie

 

BEREIDINGSWIJZE

  1. Snijd allereerst de kip in dunne reepjes, de uien in partjes en de mango in blokjes.
  2. Blancheer de peulen kort zodat ze knapperig blijven en spoel onder de kraan goed koud om doorgaren te voorkomen.
  3. Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan en fruit de ui partjes tot ze glazig zien. Voeg de kruidenpasta toe en fruit dit even mee. 
  4. Roer de kipstukjes door de kruidenpasta en giet de kokosmelk er overheen. Roer het geheel goed door en laat 20 minuten zacht pruttelen.
  5. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  6. Voeg na 20 minuten de peultjes, kikkererwten en mango aan de korma toe en warm nog even door.
  7. Schep de rijst op 4 borden en verdeel de korma. Maak af met wat gehakte koriander.

Maak er zelf naanbrood of een frisse komkommersalade bij!