Welkom bij

Wereldwinkel Nijverdal

Over
Mamadou is een harde werker met een passie voor mensen, koken en tuinieren. Op zijn compound in Tanjeh, Gambia is plek voor 2 prachtige duurzame lodges. Werkgelegenheid is er amper en met deze lodges kan hij eindelijk fatsoenlijk in zijn eigen onderhoud voorzien. 

Gasten krijgen authentieke Afrikaanse gerechten voorgeschoteld met groeten uit eigen tuin. Daarnaast bieden deze lodges hoognodige  werkgelegenheid voor de lokale bevolking. Een lodge is bijna klaar. Maar, onlangs is ook Mamadou werkeloos geworden en daardoor is zijn spaargeld nu op. Om Mamadou's Paradise te realiseren zijn bouwmaterialen nodig. 

Dit authentieke vissersplaatje, bekend om zijn kleurrijke visserboten en bekend uit het boek "De vissers van Tanjeh" van Ada Rosman is een belangrijke toeristische trekpleister aan het worden. 

De compound ligt in een rustig deel van Tanjeh op loopafstand van het strand en de mangroven, maar in het hart van de lokale gemeenschap. Natuurliefhebbers, ornithologen en mensen die van back to basic houden zullen het een prachtig plekje vinden.
 
Missie
Mamadou's lodge afbouwen, zodat hij een beter leven kan opbouwen en in zijn eigen onderhoud kan voorzien. Op termijn de lokale economie versterken door het zorgen voor werkgelegenheid.
 
Helpen? Graag! Klik op de deze link.
 
Lees er meer over in Leven in Nijverdal: