Home-made koekjes met koffieglazuur

Voor ca. 25 stuks

Bereidingstijd: ca. 20 minuten (excl. opstijven, baktijd)

Ingrediënten:

    130 g boter

    1 zakje vanillesuiker

    1 ei

    280 g bloem

    100 g poedersuiker

 

En van Fair Trade Original:

    185 g Rietsuiker

    1-2 el extra sterk gezette Espressokoffie

    Hagelslag melk

Bereidingswijze:
Meng de boter, de rietsuiker en de vanillesuiker met een mixer tot een romige massa. Voeg het ei toe en mix nog enkele minuten

Meng de bloem erdoor en kneed het met de hand tot een soepel deeg.

Vorm een bal van het deeg en dek af met huishoudfolie. Leg het deg 30 minuten in de koelkast om op te stijven. Verwarm de oven voor op 175oC.

Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol het deeg uit tot een lap van ca. 4 mm dik. Steek figuurtjes of letters naar keuze uit en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bak de koekjes in het midden van de oven in 5 tot 7 minuten goudbruin. Laat de koekjes afkoelen.

Meng de poedersuiker met de koffie en bestrijk hiermee de koekjes. Versier ze naar wens met hagelslag en laat ze hard worden. Serveer met een heerlijk kopje thee en overige lekkernijen van Fair Trade Original.