Oosterse paddenstoelenbouillon met rijstnoedels  

Voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 10 minuten

Ingrediënten:

200 g gerookte tofu

1 el gembersiroop

2 el plantaardige olie

250 g paddenstoelenmix

scheutje sherry

800 ml paddenstoelenbouillon

1 bosui, in ringen

2 tl sesamzaadjes

En van Fair Trade Original:

2 el Sojasaus

Sambal Oelek naar smaak

150 g Rijstnoedels

 

Marineer de gerookte tofu in een marinade van gembersiroop, sojasaus en sambal naar smaak. Bereid de rijstnoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit olie in een soeppan en bak de paddenstoelenmix kort. Verhit de grillpan. Neem de tofu uit de marinade en grill kort aan beide kanten. Blus de paddenstoelenmix af met een scheutje sherry en de rest van de marinade. Voeg de bouillon toe. Breng tot net aan de kook. Verdeel de rijstnoedels over de soepkommen en giet de hete soep erover. Voeg vlak voor het serveren de gegrilde tofu en bosui toe. Garneer met sesamzaadjes.

Wijntip: Pinotage (rood), Zuid-Afrika. Fair Trade Original